رفتار پدر و مادر باعث آسیب مغزی نوزاد و کودک شما می شود. آیا می‌دونستین شما مامان بابای گلم ممکنه باعث آسیب مغزی به کودکتون در سال‌های اول زندگیش بشین ؟

ما سعی کرده ایم تربیت صحیح نوزاد و کودک را در سال های حساس وی در بخش روانشناسی کودک و مادر توضیح دهیم.

میریم نظر روانشناس الهه بختیاری رو با هم میشنویم. پیشنهاد می کنیم مجله مادر و کودک آنیل را دنبال کنید و سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

آسیب مغزی نوزاد با رفتار پدر و مادر

آسیب های مغزی که در سال‌های اولیه زندگی کودک رخ میده ممکنه به دلایل گوناگونی باشه. یکی از این دلایل آسیبی هستش که به روحیه‌ی کودک وارد میشه. همونطور که پدر مادر عزیزمون می‌دونن باید خیلی مراقب روحیه‌ی فرزندشون باشن. مادر گرامی شما باید آمادگی روحی برای بارداری داشته باشی. آماده یک نوزاد باشی و رفتار خانواده باید بر اساس یک بچه جدید بازتعریف بشود.

این رو هم باید بدونن که اگر اختلافی یا تناقضی بین پدر و مادر وجود داره ممکنه در سال‌های اولیه زندگی منجر به آسیب مغزی کودک بشه. یعنی همین قدر مهم و همین قدر آسیب جدی ممکنه رخ بده.

یک سری از آسیب های کودک پیش از بارداری ممکن است اتفاق بیافتد. به طورا مثل عدم کنترل اضطراب یا افسردگی مادر پس از زایمان یا اضطراب پدر در بارداری اگر کنترل نشود و تبدیل به چالش شود بر کودک تاثیر می گذارد.

 حالا این چطور رخ میده؟

 وقتی که پدر و مادر در سال‌های اولیه زندگی وقتی کودک هنوز درک مناسبی از اجتماع پیدا نکرده و تنها موجوداتی که می‌بینه پدر و مادرش هستند.

در محیط امن خانه به جای محبت ، به جای توجه‌های کلامی و غیرکلامی ، بوسیدن ، نوازش، به جای این‌ها میاد تنبیهات دریافت می‌کنه. تشویق دریافت نمی‌کنه. داستان برای کودک گفته نمیشه. شعری خونده نمیشه خنده‌ی پدر و مادر را نمی‌بینه و از همون سال‌های اولیه زندگی زمانی که کودک درکی از تنبیه نداره. درکی از صدای بلند نداره پدر و مادر میان کودک رو تنبیه می‌کنند. سرزنش می‌کنند حتی دیده شده تنبیه بدنی می‌کنن .

کودک در سال‌های اولیه زندگی ، متاسفانه اگر تا 3 سالگی کودک تحت این تربیت سختگیرانه و اشتباه باشه. ممکنه که در سالهای آینده منجر به آسیب مغزی نوزاد بشه یعنی کودک متاسفانه ممکنه که عقب‌ماندگی‌های ذهنی رو تجربه بکنه.

 ببینید امنیت ذهنی ما منظورمون اینه که کودک باید در یک بستر پر آرامش و امن منزل با پدر و مادر زندگی بکنه و تربیت بشه. تربیت کودک بیرون خانواده هم باید همین امنیت را داشته باشد.

 حالا اگر این امنیت به خطر بیفته چه اتفاقی میفته؟

امنیت به خطر افتادن یعنی این که پدر و مادر با همدیگه مشکل خاصی داشته باشن و پدر و مادر غیاب طولانی توی دوران کودکی و سال‌های مخصوصا اول کودکی داشته باشن. لطفا آسیب مغزی نوزاد را جدی بگیرید.

 این رفتار پدر و مادر اگر غیاب طولانی بشه ممکنه که امنیت ذهنی کودک به خطر بیفته. مثلا تا دو سالگی مادر به صورت دائم باید کنار کودک باشه و توی دایره دید کودک قرار بگیره.

 اگر مادر قبل از دو سالگی کودک رو چهل و هشت ساعت بیشتر ترک بکنه و کودک مادرش نبینه ممکنه که امنیت ذهنی کودک به هم بریزه.

 از همین جاست که کودک مستعد تمام اختلالات طیف اضطرابی خواهد شد یعنی ما انتظار داریم که این کودک یادگیری خوبی نداشته باشه. تاخیر کلامی داشته باشه تاخیر حرکتی داشته باشه یعنی حضور مادر تا دو سالگی همینقدر حیاتی و مهمه!. لذا رفتار پدر و مادر بر آُیب مغزی نوزاد شما تاثیر مستقیم دارد.

همچنین لازم است بدانید تربیت کودک یتیم بسیار نیاز به توجه دارد. بچه یتیتم مستعد آسیب مغزی است.

 اگر مادر شاغل هستید پیشنهادمون اینه که تا دو سالگی شغلتون ترک بکنید و بعد از دو سالگی میتونین دوباره به شغلتون اگر که پاره وقته برگردید.

 به خاطر همین میگم امنیت کودک بیشتر بسته به حضور مادره ، چون مادر داره شیر میده به بچه و کودک یک امنیت حیاتی رو از مادر دریافت میکنه. این کار شما آسیب مغزی نوزاد را به حداقل می رساند.

البته امنیت ذهنی از طرف پدر هم خیلی مهمه چون پدر نقش اساسی در آرامش منزل داره. رفتار چدر و مادر باید در کنار یکدیگر قرار بگیرد تا نوزاد دچار آسیب مغزی نشود.

اگر پدر حضور فعالی داشته باشه و حمایتگری کامل و خوبی  از مادر داشته باشه می‌تونیم بگیم این امنیت کامل در منزل میشه. این حمایت ها در آینده خودش را به خصوص در ایام بلوغ کودک نشان می دهد

ولی اگر پدر حضور کمرنگی رو داشته باشه یا نباشه ممکنه که این امنیت به خطر بیفته و کودک در سال‌های اول زندگیش متاسفانه  آسیب‌های شدیدی رو متحمل میشه.

اهمیت رفتار پدر و مادر بر رشد کودک یا آسیب مغزی نوزاد را جدی بگیرید. 

اگر سوال یا مشکلی دارید می توانید از طریق زیر با کارشناسان روانشاس تربیتی آنیل در میان بگذارید. یکی از مسائل مهم مرتبط با رفتار پدر و مادر برخورد با انواع بلوغ کودک است. لذا از خواندن مطالب دریغ نکنید چرا که تربیت نسل آینده در رفتار پدر و مادر نهفته است.

همچنین پیشنهاد می کنیم سایر ویدئوهای آموزشی آنیل را در کانال آپارات نی نی تاب آنیل مشاهده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *