نشانه های کودک اوتیسم را می شناسید؟ به نظر شما اوتیسم بیماریه یا اختلال؟ علائم کودک اوتیسم راحت قابل مشاهده است؟ چه زمانی می‌تونیم تشخیص بدیم کودک ما دچار اوتیسمه؟

نی نی تاب آنیل در مجله مادر و کودک سعی دارد تا تمامی مشکلات پدر و مادر و کودک دلبند شما را حل کند.

 نظر روانشناس الهه بختیاری رو با هم میشنویم:

علائم کودک اوتیسم چیست؟

یکی از سوالات خیلی خیلی پر تکراری که والدین می‌پرسند و نگرانش هستند در مورد اوتیسمه. ببینید اوتیسم شاید توی بعضی از موارد خاص توی غربالگری دوم مشخص بشه.

اگر که مشخص نشد بعد از دو سالگی که کودک روند اجتماعی شدن رو داره تکمیل می‌کنه.

اگر هرگونه اختلالی تو این اجتماعی‌شدن کودک ما ببینیم میتونیم شک ببریم که اوتیسمه. این یکی از نشانه های کودک اوتیسم است.

اگر کودکتون توی همون ده ماهگی به بعد به اسامی واکنش نشون نمیده. به صداها واکنش نشون نمیده. تاخیر توی گفتار داره. می‌تونیم از این موارد و تماس چشمی یکی از مهمترین در واقع علایم اوتیسم کودک است. که ما می‌تونیم تشخیص بدیم اوتیسم رو تماس چشمی هست.

اگر کودک بعد از دوسالگی هنوز تماس چشمی مناسبی نداره. از لباس‌های تنگ آزار می‌بینه و دوست نداره صداهای بلند اذیتش می‌کنه. بوسیدن و نوازش کردن اذیتش میکنه. رفتارهای کلیشه‌ای مثل دویدن دور یک میز مثل تکرار یک حرکت. اگر این رفتارها رو داره همه و همه می‌تونه ما رو شک ببره به نشانه های کودک اوتیسم. باید بدانید که اوتیسم با اختلال حرکتی کودک متفاوت است.

شاید وقتی که اسم اوتیسم میاد خیلی از والدین بترسن، ناراحت بشن. 

ببینید این رفتارهایی که گفتم به تنهایی نشونه‌ی اوتیسم نیست. اما آیا رفتار پدر و مادر باعث آسیب مغزی کودک یا اوتیسم می شود؟ رفتار والدین به آسیب مغزی نوزاد منجر می شود اما اوتیسم نه.

مجموعه‌ی این کلیشه‌ها و رفتارها ممکنه علائم کودک اوتیسم باشد. پس یک علائم نمی‌تونه ما رو به اوتیسم برسونه.

دومین مورد اینکه اوتیسم یک اختلال خطرناک نیست. اوتیسم یک طیفیه که وقتی کودک گرفتار این طیف میشه ممکنه یکسری توانمندی‌ها رو دیرتر از کودکان دیگه کسب کنه. یا نیازمند کمکه برای اون توانمندی. 

نیازمند کمکه، مثلا توی روند اجتماعی شدن کودک اوتیسم نیازمند کمک بسیار زیادی هستش. توی تماس چشمی ، توی بازی‌ها و اختلالات مربوط به زبان مربوط به یادگیری ، کودک اوتیسم نیازمند یک معلم خصوصی و نیازمند جلسات کاردرمانیه.

اگر که اوتیسم بعد از دو سالگی دو تا سه سالگی یا میشه گفت سه تا پنج سالگی ، اگر که تشخیص داده بشه ما میتونیم خیلی خیلی خوب کودک رو توانمند کنیم.

طوری که طیف اوتیسم به طیف خفیفی کاهش پیدا کنه و کودک توانمندی یک کودک معمولی رو کسب بکنه.

درمان کودک اوتیسم چگونه است؟

سوال : راهکار اوتیسم چیه؟ آیا میتونیم درمانش کنیم یا یه جوری هدایتش کنیم؟

ببینید بخشی از اختلال اوتیسم زنتیکی هست. یعنی اگر که شما در خانواده‌تون چه پدر چه مادر در خانواده اوتیسم دارن ممکنه که به کودکشون انتقال پیدا کنه. 

اوتیسم همونطور که گفتیم از دو سالگی که تشخیص می‌دیم تا پنج سالگی زمان طلایی درمان کودک اوتیسم هست. 

اوتیسم درمان نداره ما نمی‌تونیم بگیم اختلال یا بیماری هست اوتیسم. به خاطر همین درمان مشخصی رو هم براش در نظر نمی‌گیریم. اگر می خواهید می تواند انواع اختلال کودک را مطالعه کنید.

ما کودک اوتیسم ها رو توانمند میکنیم. کودکان اوتیسم رو توانمند میکنیم با در واقع تمرین‌های بیشتری که به یک کودک اوتیسمی میدیم. اون رو هل میدیم تا به سطح یک کودک معمولی برسه. 

در واقع یکی از علایم کودک اوتیسم، اجتماعی نشدن و نتونستن بچه‌ها توی روند رفتار اجتماعی هستش. 

اگر که این اتفاق بیفته ما می‌تونیم اگر این اتفاق رو در واقع شما تشخیص می‌تونیم با بازی‌هایی که میشه با بازی درمانی با کاردرمانی کودک را توانمند کنیم. 

در واقع راهکار خاصی برای اوتیسم نمیشه داد فقط می‌تونیم با تمرینات تقویتی کودک، در جنبه‌های مختلف کودک را توانمند کنیم.

رفع مشکل خواب کودک اوتیسم همانند سایر نوزادان است. اما نحوه برخورد با بچه اوتیسم باید کمی متفاوت باشد.

یکی از پیشنهادات نی نی تاب آنیل خرید تاب کودک برای کودک اوتیسم است. کودک با این کار می تواند زمان مناسبی را صرف هیجانات شخصی خود بکند. به هیچ عنوان نگران نصب تاب کودک نباشید ما به راحتی ویدئو آن را برای شما آماده کرده ایم.

پیشنهاد می کنیم حتما کانال نی نی سایت آنیل را در آپارات مشاهده کنید. سایر ویدئوهای آموزشی روانشناسی کودک و مادر به کمک شما خواهد آمد. 

2 نظر در “نشانه های کودک اوتیسم چیست و چگونه تشخیص دهیم؟

  1. دکتر شنگه گفت:

    سلام وقت بخیر مرسی از توضیحات کامل و خوبتون

    1. تاب آنیل گفت:

      سلام متشکر از لطف شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *